Notice: get_currentuserinfo har upphört sedan version 4.5.0! Använd wp_get_current_user() istället. in /storage/content/91/165891/greenday.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 4338

Green Day framför 19 (!) nya låtar inför 250 fans på The Tiki Bar

Notice: get_currentuserinfo har upphört sedan version 4.5.0! Använd wp_get_current_user() istället. in /storage/content/91/165891/greenday.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 4338

Under gårdagens sensationella välgörenhetsgig på The Tiki Bar framförde Green Day inte mindre än 19 (!) nya låtar. Bland dem fanns Stay The Night som också spelades under ett soundcheck innan en konsert i Dublin 2010 och hamnade på Youtube. Det nya soundet beskrivs av KROQ Radio som ren och skär punkrock med underfyndighet och lätthet (Dookie-hållet?) samt med många partier som inbjuder till allsång. Låtarna skall också, enligt uppgift, vara väldigt rockiga (gitarrsolo i mer eller minde varenda låt) och runt tre-fyra minuter långa. Som om det inte vore nog med 19 nya potentiella rockklassiker, bjöds den lilla publikskaran (runt 200-250 personer) på ett gäng gamla Green Day-dängor som t.ex. Welcome To Paradise, J.A.R., Burnout och Only Of You.

Tyvärr är tillgången på läckta ljudupptagningar och bilder, milt uttryckt, dålig. Det enda som finns i skrivande stund är någon enstaka suddig bild och ett kortare ljudklipp som är näst intill ohörbart. Vi lovar därför att återkomma om/när det dyker upp något bättre. Avslutningsvis bjuder vi på ett citat från KROQ Radios utsände:

“The band opened with new song ”Nuclear Family”, and when it finished, Billie Joe decided that he wanted to play it again.  He put it up to vote with the crowd then said “Fuck it, it’s not a democracy!”

Setlisten som den ser ut i nuläget kan beskådas här och nyheten kan diskuteras i den här forumtråden.

1 kommentar

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *