Utrustning

Billie Joe Armstrong / Gitarr:

Billie Joe säger att han använder mycket strumming för att få fram rätt ljud. ”Jag träffar strängen med hälften plektrum och hälften tumme, vilket ger det rätta ljudet. Jag spelar inte med handleden, utan använder axeln, och jag träffar strängarna riktigt hårt”. På frågan om vilket märke hans akustiska gitarr har, svarar Billie Joe ”Inte en aning, en med strängar och ett hål i mitten!”
Fernandes Stratocaster – Billie Joe använder oftast den Fernandes Stratocaster han fick av sin far när han var liten. Den sticker ut och man känner igen den, inte minns på alla de klistermärken som Billie Joe klistrat dit. Detta är den gitarr som Billie Joe kallar för Blue. Om man tittar efter noga så ser man att en av mickarna är svart, vilket tyder på att Billie Joe själv bytt ut den. (tack Rogga för info)Klicka på bilden för ett Blue-kollage!
Fender Stratocaster – En annan Stratocaster som Billie Joe använder ofta. Kallas för Frankenstein eftersom den är byggd av delar från många olika gitarrer. Mycket klistermärken och grejer på den också.
Gibson Les Paul Junior – Sista tiden har Billie Joe mer och mer gått över till Gibson-gitarrer, och speciellt Les Paul Junior modeller. ”Jag var helt enkelt beroende av Les Paul Junior modellen och frågade alla om de hade nån att sälja till mej” har han sagt. Han använder vintage P-90 mickar på dessa gitarrer. Detta är även min personliga favorit bland gitarrer.
Gibson SG Classic – Ännu en Gibsongitarr som förkommer allt oftare på Green Day spelningar. Denna modell är kanske mest känd som Angus Young’s (Ac/Dc) val av gitarr. Den syns på flera av deras senare tv-framträdanden och spelningar.
Gibson Les Paul Junior TV 59′ – I intervjuer kan man läsa att Billie Joe äger även denna vackra Les Paul Junior modell.Klicka här för bild på denna modell.
Les Paul Gold Top – Denna gitarr förekommer på Warningalbumet.
ES-135 – Även denna gitarr förekommer på Warningalbumet, bland annat låten Fashion Victim spelades in med en ES-135.

Mike Dirnt / Bas:

Gibson G-3 – Snygg bas som Mike använde på de tidigare skivorna fram till Dookie.
Fender Precision Bass – Mike gick sedan över till en Fenderbas, som han använde på följande skivor. På
spelningar använder han dessa två instrument, ibland någon
annan Vintagemodell.

Tre’ Cool / Trummor:

Slingerland Studio King Series – Tre’ spelar huvudsakligen på Slingerlandtrummor. Han har till och med fått ett eget signaturset.