Lady Gaga gillar Green Day

Att popdrottningen Lady Gaga är en stor beundrare av Green Day och deras musik har varit känt under en tid. I samband med en spelning i Madison Square Garden i februari besökte hon St. James Theatre för att kolla in American Idiot-musikalen med Billie Joe Armstrong i spetsen i rollen som St. Jimmy. Efter föreställningen träffade Gaga de unga talangerna i musikalen backstage för att berömma och uppmuntra dem, samtidigt som hon fick en pratstund med Billie Joe.

I en nyligen genomförd intervju med veckotidningen Out Front Colorado berättar Lady Gaga om sin tacksamhet till Green Days musik och vad albumet Dookie betyder för henne:

– Vilket album gav dig en känsla av tillhörighet och gjorde det möjligt för dig att vara dig själv när du var yngre?

– Jag talar alltid om Green Day, eftersom Dookie var det första albumet som jag gick och köpte på egen hand. Jag tror att eftersom jag blev mobbad i skolan så fanns det något jag verkligen uppskattade med punkkulturen. Det fick mig att känna mig enad med någonting som skilde sig från mitt umgänge i skolan. Även om jag inte hade en massa punkvänner eller gick på punkspelningar – eftersom när jag var 13, skulle min mamma aldrig ha tillåtit mig att lämna huset och gå ner på stan för att gå på en punkspelning – att bara ha albumet i mina händer, läsa texterna och lyssna på musiken fick mig att känna mig som punk, som ett Green Day-fan, som att jag var en del av en gemenskap som var skild från min situation. Det har verkligen följt med i min musik, min dröm och mitt budskap. Vad som har varit väldigt bra idag är sociala medier. Till skillnad från när jag var liten, så har mina fans nu ett sätt att lära känna varandra och förenas genom sociala medier så att kulturen kan växa.

1 comment

  • Billie Joe lover

    var Lady Gaga mobbad i skolan!!! det trodde man aldrig om henne. Synd förresten att ingen spelade in den där ”pratstunden” med Billie Joe. Hade varit kul att höra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *