Listor och Emily's Army

Musikmagasinet Rolling Stone inkluderar Billie Joe Armstrong i sin fotolista ”Dads Who Rock”. Billie Joe har två söner födda 1995 och 1998, och den äldste grabben Joey spelar trummor i bandet Emily’s Army, som nyligen släppte sin första musikvideo. Klicka här för att titta på videon till låten Broadcast This från debutalbumet Don’t Be A Dick som är producerat av Billie Joe. Det låter en hel del Green Day-inspirerat, eller hur?

Gitarrtillverkaren Gibson räknar ner till USA:s självständighetsdag den 4 juli genom att lista sina 50 bästa amerikanska band genom alla tider på sin hemsida. De började sina musikaliska fyrverkerier i måndags med plats #50-41 och Green Day kvalade in på plats #50. Anne Erickson, med det svenskklingande efternamnet, beskriver Green Day på följande vis:

Green Day är ett amerikanskt band som gör ambitiös musik genom att, tja, ifrågasätta USA. Musiken på deras album American Idiot från 2004 beskriver och uttrycker rädslan i USA efter 9/11, liksom bandets besvikelse på den tidens regering. Förutom de politiskt laddade texterna är Green Day ett sällsynt gäng som har sålt miljontals album (med 15 miljoner sålda exemplar är Dookie från 1994 världens bäst säljande punkrock-album någonsin), lanserat en Broadway-musikal och fått punkster-fans från flera generationer.

Surfa in på Gibson.com på fredag för att kolla in deras topp 10 amerikanska band genom tiderna.

2 comments

  • Billie Joe lover

    sångaren låter som Billie Joe gjorde förr, typ good reddance (lär mig ju aldrig stavva) Verkligen mycket green day över det där

  • Theres

    Haha, Emily’s Army lät ju som Green Day. Fast är det konstigt, om jag hade en pappa som gjorde bäst musik i världen skulle jag också vilja vara som han. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *